City Story
სადილი ივა კუზანოვის მითითებებით
"სითის" და "ნიკორას" ერთობლივი კულინარიული რუბრიკის ფარგლებში, კუზანოვების დიდ ოჯახს საგურამოში ვესტუმრეთ. ცნობილი პლასტიკური ქირურგი, ივა კუზანოვი ამ ოჯახის მთავარი მასპინძელი და მთავარი კულინარია. კუზანოვებისთვის ერთობლივი შეხვედრები, პიკნიკის დაგეგმვა, ქალაქგარეთ გასვლა, ოჯახური ტრადიციაა. ამჯერად, შეკრების ადგილი საგურამოა - ბატონი ივას სახლი. აქ მათ ყველაფერი აქვთ "კულინარიული ოპერაციის" ჩასატარებლად. ყველამ იცის თავისი ფუნქცია. კუზანოვებს ეს მიმართულებაც ისეთივე აწყობილი აქვთ, როგორც პლასტიკური ქირურგია. ხუმრობით პარალელებსაც ავლებენ და ნამდვილ კულინარიულ მასტერკლასს გვთავაზობენ. ამჯერად კი, ამ მასტერკლასის მთავარი პროდუქტი "ნიკორას" ხორცპროდუქტებია.
ივა კუზანოვი, პლასტიკური ქირურგი 




მე ძალიან მიყვარს კულინარია. როცა დრო მაქვს, ყოველთვის ვამზადებ კერძებს. ჩემთვის, რაღაც გემრიელის მომზადება დაკავშირებულია შვილების, შვილიშვილების შეკრებასთან. ერთად გავდივართ ბუნებაში, ახალ-ახალ ადგილებს ვნახულობთ. ამ დროს მე მათთვის გემრიელ სადილსა თუ ვახშამს ვამზადებ. ამ ბოლო დროს გავაკეთე სეზონური კერძი - ჩაქაფული, რომელიც ნამდვილად ძალიან გემრიელი გამომივიდა.

გუგა კუზანოვი, პლასტიკური ქირურგი




ივა კარგად ამზადებს. შვილებსა და შვილიშვილებს კი დაგემოვნება გამოსდით კარგად. ყველაზე მთავარი იცით რა არის? ივას შეუძლია კულინარიული იმპროვიზაცია. ერთია, რომ ემზადები რაღაც კერძის მოსამზადებლად, და მეორე - თუ რამდენად შეგიძლია არსებული პროდუქტებით გემრიელი გემოს შექმნა. ვფიქრობ, რომ სწორედ იმპროვიზაციაა ყველაზე მნიშვნელოვანი. კარგი პროდუქტით, სულ რომ არ იცოდე მომზადება, რაღაც მაინც გამოგივა. როცა არ გაქვს პროდუქტი და იმისგან ქმნი გემოს, ეს ბევრად დასაფასებელია. ივა ნამდვილად ძალიან მაგარი კულინარია. ნიჭიერი კაცი, ყველაფერში ნიჭიერია.

ალექსანდრე კუზანოვი, პლასტიკური ქირურგი



მართალია ჩვენი ოჯახის მთავარი კულინარი ივაა, მაგრამ მწვადის შეწვა ნამდვილად ჩემი მიმართულებაა. ეს ერთადერთია, რისი მომზადებაც არ მეზარება. გარდა ტრადიციული მწვადისა, ვამაზდებ ბოსტენულის და მწვადის კომბინაციასაც. შამფურზე ხორცს ვწვავ პომიდორთან, წიწაკასთან და ბადირჯანთან ერთად. დღესაც, "ნიკორას" სარდელები ბოსტნეულთან ერთად მოვამზადე. მთავარი კულინარის შეფასებით, გემრიელი გამოვიდა.




ივა კუზანოვი: დღეს გვქონდა ძალიან მარტივად მოსამზადებელი მენიუ. ისეთი დღეებიც გვაქვს, როდესაც მარტივად და სწრაფად გვინდა ეზოში მაგიდის გაშლა და მის გარშემო შეკრება. ასეთ დროს, სუფრის მთავარი გმირი "ნიკორაა". საერთოდ, "ნიკორას" და ჩვენი გზები უკვე ბევრი წელია გადაიკვეთა. მახსოვს, ერთ-ერთი პირველი მაღაზია გაიხსნა ვაკეში, ყიფშიძის ქუჩაზე. ჩემმა მეგობარმა მითხრა - აუცილებლად გასინჯე, ძალიან გემრიელია და სანდოო. მაშინ ეს მნიშვნელოვანი დეტალი იყო, რადგან კარგი და ხარისხიანი პროდუქტი დეფიციტი იყო. მივედი, ვიყიდე და იმის შემდეგ ჩვენს ოჯახში სულ არის "ნიკორა". დღეს უკვე უბანი არ არის, სადაც ამ ბრენდს არ შეხვდებით და ეს ძალიან კარგია. კიდევ ერთი შეხვედრა მახსოვს `ნიკორასთან~. ექვსი წლის წინ, მან რუსთაველის თეატრის, მარჯანიშვილის თეატრის მსახიობები და მე ერთად შეგვკრიბა და ვახშამზე მიგვიწვია. სასიამოვნო შეხვედრა გამოვიდა, ერთმანეთს ჩვენი საქმიანობის შესახებ ვუყვებოდით. "ნიკორამ" კი, თავისი გეგმები გაგვაცნო, რომელსაც, როგორც ვუყურებთ, ღირსეულად ახორციელებს. ჩვენ კი, მისი აქტიური მომხმარებლები, ყოველთვის ვაკვირდებით მათ წარმატებას. წარმატება კი სახეზეა. დღეს, ალბათ, საქართველოში არცერთი ოჯახი არ არსებობს, სადაც ყოველდღიურად "ნიკორა" არ მოხვდება სუფრაზე.




ტექსტი: ნინი გოგოლაძე
ფოტო: ირა კურმაევა


Print ელ-ფოსტა
FaceBook Twitter Google
ამავე კატეგორიაში
ქეთი ხატიაშვილი, ტანმოვარჯიშე,
ქეთი ხატიაშვილი, ტანმოვარჯიშე, "ქეთი ხატიაშვილის ტანვარჯიშის აკადემიის" დამფუძნებელი:
12:21 / 16.08.2019
განსხვავებული და უნიკალური
საკვები, დესერტები, ალკოჰოლური და გამაგრილებელი სასმელები –
თბილისში პირველი გასტროპაბი GOYA გაიხნა.
გასტროპაბი მაღალი ხარისხის რესტორნისა და პაბის ჰიბრიდია და ის
მაქსიმალურად ერგება მომხმარებლის მოთხოვნებს.
განსხვავებული და უნიკალური საკვები, დესერტები, ალკოჰოლური და გამაგრილებელი სასმელები – თბილისში პირველი გასტროპაბი GOYA გაიხნა. გასტროპაბი მაღალი ხარისხის რესტორნისა და პაბის ჰიბრიდია და ის მაქსიმალურად ერგება მომხმარებლის მოთხოვნებს.
12:54 / 12.08.2019
განსხვავებული და უნიკალური
საკვები, დესერტები, ალკოჰოლური და გამაგრილებელი სასმელები –
თბილისში პირველი გასტროპაბი GOYA გაიხნა.
გასტროპაბი მაღალი ხარისხის რესტორნისა და პაბის ჰიბრიდია და ის
მაქსიმალურად ერგება მომხმარებლის მოთხოვნებს.
განსხვავებული და უნიკალური საკვები, დესერტები, ალკოჰოლური და გამაგრილებელი სასმელები – თბილისში პირველი გასტროპაბი GOYA გაიხნა. გასტროპაბი მაღალი ხარისხის რესტორნისა და პაბის ჰიბრიდია და ის მაქსიმალურად ერგება მომხმარებლის მოთხოვნებს.
12:54 / 12.08.2019
რა უხდება ყველაზე მეტად ზაფხულს?
რა უხდება ყველაზე მეტად ზაფხულს?
09:56 / 15.07.2019
რა უხდება ყველაზე მეტად ზაფხულს?
რა უხდება ყველაზე მეტად ზაფხულს?
09:56 / 15.07.2019

პოპულარული
აბაშიძეზე, ერთი ჩვეულებრივი კორპუსის ბოლო სართულზე, 3 შვილთან, მშობლებთან, ბებიასთან და ძაღლთან ერთად ცხოვრობს.
06:41 / 06.06.2018
ვინ და როდის მოიგონა ის ამბავი, რომ შვილებთან ერთად მხოლოდ ისეთ ადგილებს უნდა სტუმრობდე, რომლებსაც აქვთ სტატუსი _ "საბავშვო ადგილები".
11:30 / 11.07.2018
ეს დღე ისე მახსოვს, თითქოს გუშინ იყო...
07:18 / 19.10.2017
რედაქტორის რჩევა

სხვა სიახლეები
ახალი ეტაპი "ქეთი ხატიაშვილის ტანვარჯიშის აკადემიაში"
ქეთი ხატიაშვილი, ტანმოვარჯიშე, "ქეთი ხატიაშვილის ტანვარჯიშის აკადემიის" დამფუძნებელი:
12:21 / 16.08.2019
ჩანჩიკას ვიტრაჟებიანი სახლი
ბაგებში, ერთ გამწვანებულ ფერდობზე მდგარ კორპუსში, რომლის უკანაც ტყე და ხასხასა სიმწვანე მოსჩანს, მხატვარ-ვიზაჟისტ ეკა ჩანჩიბაძის უმშვენიერესი სახლია. სწორედ მის დასათვალიერებლად ვესტუმრეთ ეკას. პირველი და ყველაზე შთამბეჭდავი, რაც თვალში უეცრად მომხვდა, უზარმაზარი ვიტრაჟებია, საიდანაც ქალაქის ულამაზესი ხედი იშლება. დაახლოებით 6 მეტრამდე სიმაღლის ჭერი, ინტერიერის დახვეწილი, მშვიდი ფერებით შეზავებული სტილი, ბევრი სიმწვანე, საკუთარი ხელით შექმნილი ნივთები და სივრცის დაუვიწყარი შეგრძნება - ასეთია შთაბეჭდილებები ეკას სახლიდან, რომლის აღმოსაჩენად მას ზუსტდ ორი წელი დასჭირდა.
11:22 / 13.07.2019
Peace Artist

Our Interview with Eliso Bolkvadze was planned as early as summertime, but in the pianist’s life, there are so many things,

10:50 / 02.11.2018
სარედაქტორო
ამბობენ, ქალებს კარგი მეხსიერება აქვთო, მე ვიტყოდი, ძალიან კარგი.
07:46 / 23.10.2017
სიყვარულის მოედანი

ვატო არველაძე
მაკუნა ზედაშიძე

ვისაც შოთა არველაძის ავტობიოგრაფიული წიგნი "გუშინ" წაგიკითხავთ, ბევრ საინტერესო ეპიზოდთან ერთად აუცილებლად გემახსოვრებათ ეს მონაკვეთიც, ფეხბურთელების ოჯახის ახალ თაობაზე:
"ჩემი გიორგუნა, აჩის რეზი, რეზის ვატო და ნიკა... გვარის გამგრძელებლები ჩვენს ოჯახს, ღმერთის წყალობით, არ აკლია, მაგრამ არ ვიცი, რომელიმე თუ გამოვა ფეხბურთელი... და თუ ვერ ითამაშებენ, ალბათ, მე, აჩი, რეზი და კიჭა გავგიჟდებით! გავგიჟდებით, ნამდვილად გავგიჟდებით!"
10:51 / 10.10.2017

კალენდარი
«« სექტემბერი 2019 »»
262728293031 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 123456
ვალუტა
EUR
EUR
1
3.2657
TRY
TRY
1
0.5171
USD
USD
1
2.9626
ამინდი
ბორჯომი 12 °C
img
სოხუმი 17 °C
img
ახალქალაქი 7 °C
img
გამოწერა